PMU

Permanente make-up oftewel PMU, is het pigmenteren van de wenkbrauwen dmv een naald en pigment. Dit betekent dat we niet de haren weghalen maar dat er tussen en onder de haartjes gepigmenteerd wordt. Hoe lang de kleur zichtbaar blijft heeft te maken met welke techniek we gebruiken. 

 

De Ombre brows of ook wel powder brows genoemd is het pigmenteren van de wenkbrauwen in de bovenste huidlaag. Dit betekent dat het pigment sneller vervaagt en zachter oogt. Na ongeveer 2 jaar is het pigment bijna volledig uit de huid. 

De Basic brows is het pigmenteren van de wenkbrauwen in de bovenste 2 huidlagen. Dit betekent dat de kleurinstensiteit intenser is dan de ombre techniek waardoor het pigment wel met de jaren lichter wordt maar niet geheel verdwijnt. Na 3 jaar is wel aan te raden om de wenkbrauwen weer opnieuw te pigmenteren.

Bij elke behandeling houden we een gratis intake waarbij alle vragen worden beantwoord en je uileg krijgt over wat het pigmenteren inhoudt en waar je rekening mee moet houden voor, tijdens en na de behandeling. 

 

Kosten: €350,00

Deze prijs is inclusief nabehandeling na 6 weken tot 8 weken. 

Een touch up kost binnen 1 jaar €150,00

Na 2 jaar moet er het gehele bedrag van €350,00 berekend worden wegens het opnieuw tekenen/afmeten en pigmenteren van de wenkbrauwen.

Informatie over de risico’s van permanente make-up

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Salon CENZ is aangesloten bij de ANBOS en heeft een erkend GGD vergunning.

Laat geen permanente make-up aanbrengen: op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; op een litteken dat minder dan een jaar oud is; op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet; op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; als je onder invloed bent van alcohol of drugs; als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen: diabetes – hemofilie – chronische huidziekte – allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet – immuunstoornis – hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en heb je een koortslip of deze ooit in het verleden gehad ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts of de behandelaar.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

 

Nazorg nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

Nazorginstructie
Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. Je mag met een permanente make-up wel douchen.

De eerste drie uur na de behandeling de wenkbrauwen droog deppen met een schone tissue.

Behandel de PMU als volgt: was de permanente make-up twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep; dep de permanente make-up na het wassen met een schone handdoek droog; smeer de behandelde huid in met de creme die wij je meegeven.

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt); niet krabt aan de behandelde huid; de PMU niet bedekt met strakke of bevuilde kleding; geen cosmetica op de wond; de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband; (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Draag een zonnebril die de wenkbrauwen bedekken. Dan blijft het resultaat langer houdbaar. Zonlicht en zweet zijn twee factoren die zorgen dat de kleur vervaagt of zelfs laat verdwijnen.